הסכם זכיינות
קשה לדמיין היום פעולה עסקית אשר לא תהיה מגובה במסמך משפטי. נכון בעבר הרבה מאוד מהעסקאות בישראל היו נעשות על סמך היכרות אישית ועל סמך לחיצת יד וכמה מילות הבטחה. אך המצב הזה השתנה מאוד בשנים האחרונות כאשר השוק בישראל גדל, נפתח לעולם ונעשה הרבה פחות אינטימי.
על רקע זה אנחנו חייבים לציין כי גם כניסה לעסקה של זכיינות למכירה חייבת להיעשות עם מסמך משפטי וזאת בכדי להבטיח כי הזכויות של שני הצדדים מוגנים בצורה הטובה ביותר שיש. על רקע זה ברור מדוע רבים שואלים מה הסכם זכיינות צריך לכלול ואיזה סעיפים צריכים להיות בו. על רקע זה אנחנו חייבים לציין כי הסכם זכיינות צריך לכלול את משך הזמן שבו הוא תקף, את הסדרי התשלום בין הצדדים, את השאלה איזה תמיכה מקבל הזכיין מחברת הזכיינות ואת השאלה מה קורה במקרה שהזכיין מפסיד כסף.
האם לסמוך על עורך דין של חברת הזכיינות?
עליכם להבין כי הסכם הזכיינות הוא המסמך החשוב ביותר שעליו תחתמו מכיוון שהוא מסדיר את היחסים ביניכם ובין החברה. על רקע זה אנחנו חייבים לציין שיש משמעות אדירה להסכם זה ואתם צריכים לעשות הכול בכדי שהוא יהיה מושלם וייגן עליכם בצורה הטובה ביותר שיש. כאן המקום לציין כי אתם חייבים לפנות אל עורך דין אשר ייצג אתכם בהסכם ואשר ישמור על הזכויות שלכם. כאן המקום גם לציין כי ממש אבל ממש אתם לא יכולים לסמוך על העורך דין של חברת הזכיינות ואתם צריכים לפנות אך ורק אל עורך דין שייצג אתכם ואתכם בלבד.
האם כל עורך דין יכול לסייע לי בחתימה על החוזה?
כפי שכבר אמרנו יש משמעות אדירה לשאלה איזה עורך דין מייצג אתכם וככל שהעורך דין הזה יהיה יותר טוב כך הוא ישרת אתכם בצורה יותר מושלמת וזהו משהו שאתם חייבים לקחת בחשבון. על רקע זה אנחנו חייבים לציין כי ממש לא כל עורך דין יכול לסייע לכם בתחום זה ואתם צריכים לפנות אך ורק אל עורך דין המתמחה במשפט מסחרי ועדיף אל עורך דין אשר עסק בעבר בתחום הזכיינות. ברגע שהעורך דין עסק בעבר בתחום הזכיינות הוא יידע בצורה הטובה ביותר כיצד לסייע לכם והוא יידע במדויק איזה סעיפים להכניס בחוזה שלכם ואיזה לא וכך הייצוג שתקבלו יהיה הטוב ביותר שיש.
קראו את הכתבה הבאה על: זכיינות מותגים – הדרך הבטוחה להצלחה